nästan trerätters ju

Jag samlade ihop mig och lyckades faktiskt göra lite käk. Först gjorde jag äggröra med rödlök, grovriven morot och paprika i. Smakade himmelskt.
 
Sen gick jag ett varv till i trädgården och samlade in alla bondbönor som var kvar (inte många). Satte igång att koka soppa på en spik. Haha nä men nästan.
 
En hackad gul lök och lite vitkål fräste jag i smör på svag värme. Slängde i ett par grovrivna morötter och fräste en stund till. Två kycklingbuljongtärningar och en halv liter vatten och så fick det koka en stund. Bondbönorna förkokade jag i micron för att kunna skala dem och sen slängde jag i de skalade bönorna i soppan. Fyra små potatisar som jag skalat och delat upp i små bitar åkte också ner däri. Lite salt och svartpeppar.
 
När potatisbitarna var mjuka lät jag lite grädde koka med. Sisådär en knapp deciliter. Sen tog jag av soppan från värmen och mixade alltihopa slätt med en stavmixer. Strödde lite finhackad persilja uppepå.
 
Till soppan åt jag en råkostsallad bestående av finhackad vitkål, grovriven morot, finhackad rödlök, finhackad paprika, grovrivet äpple och finhackad saltgurka och som dressing hade jag 1 tsk olivolja och 1 tsk äppelcidervinäger.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0