ryggont och EP

Jag gjorde nåt med ryggen igår när jag skulle hjälpa en brukare upp från golvet efter att han ramlat. Även fast vi har hjälpmedel så är det ju så att ibland lyckas de ramla på nåt tokigt ställe och då kan det hända saker iaf och igår drog det alltså till i nån muskel på högersidan av ryggen. Inte mycket men tillräckligt för att jag skulle känna av det resten av kvällen. Och ikväll känner jag också av det. Men jag biter ihop och jobbar ändå. Det är ju inte många arbetspass kvar innan jag går på ledighet...
 
 
När jag landat hemma igårkväll fick pälsklingen ett ep-anfall också. 
 
Det händer inte tillräckligt ofta för att jag ska vilja medicinera honom för det. Eftersom att börjar man så är det livslång medicinering som gäller och missar man en tablett så kan det trigga anfall i sig. 
 
Han är så medveten om när de är på G för han kommer i möjligaste mån och söker tryggheten hos oss. Igår såg jag på hans gång att nåt inte stämde och mycket riktigt. Jag hann inte mer än leda honom till en stadig matta så började han krampa. Jag höll hans huvud i mitt knä och försökte visa att jag var där. Och jag vet att han är medveten om det.
 
Det känns som en evighet medans det pågår men det är säkert inte mer än 10 minuter. 
 
Efteråt är han som vanligt igen och skuttar glatt omkring eller tigger godis.
 
Igår sa han till att han ville ut och kissa alldeles efteråt. Men aldrig att det hänt hittills att han kissat på sig under ett anfall så han har inte värsta graden av dem iaf.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0