sjuk

Jag insåg mina begränsningar, bet i det sura äpplet och sjukskrev mig igen. Hade INTE funkat att åka o jobba igår. Jag somnade om så snart jag hade ringt klart alla telefonsamtal jag var tvungen o göra och sen tillbringades gårdagen på det viset - sovandes.
 
Jag pallrade mig upp och slängde ihop lite pannkakssmet och stekte några till mig och unge herr J som också är drabbad av förkylningen. Sen gick jag tillbaka till sängen och fortsatte sova. 
 
Det var inte förräns det var dags att sova på riktigt som sömnen började tryta lite grann. Men bara lite grann. Var lite svårt att stanna i sovande läge för jag har vaknat några gånger inatt. Drömde konstigt och vid nåt tillfälle skulle jag ha tag på nån som hette Pedder. Ja inte Petter eller Peder utan Pedder... hahaha
Han skulle skjutsa nån till lasarettet men tyvärr hann han inte det för tiden gick ut (öh, ja så kan det gå i drömmarnas värld) och eftersom jag inte ens hade fått tag på karln tills dess så gav jag upp (och vaknade).
 
Idag har jag inte varit lika död utan faktiskt orkat vara uppe men jag vet inte om jag gör så många knop. Har vattnat några blommor i duschen (ja de står kvar o väntar på att flyttas tillbaka i fönstret) och jag har lagat lunch åt mig och sonen som är hemma idag med. Korvsoppa blev det. På äkta Kajsa Varg-vis. Man tager vad man haver

Jag fräste en hackad gul lök och lite grönt från en purjo i smör och sen hade jag i strimlad vitkål som också fick fräsa med en stund. 
Jag hittade en sorglig bit kålrot som jag putsade till så gott det gick och g
rovrev på rivjärnet och ner däri.
Slantade ner morot och lät det koka med en köttbuljongstärning, vatten och lite salt och svartpeppar
När morotsbitarna började mjukna hade jag i skalad och grovt delad potatis och falukorvsskivor som jag delat på mitten och lät det koka vidare. Hade i lite kryddpeppar också för det passar till korv och en doft av vitpeppar.
 

Jag blev mätt iaf och det var jäkligt gott med en limpsmörgås med ost till.
 
Jo och så har jag rotat fram några adventsljusstakar. Med varierande lysande resultat. En fungerade men slocknade när jag råkade stöta till den och sen ville den inge mer. En annan fungerar men det är för att jag bytt ut lamporna till led-lampor (redan förra året).  Ocn en tredje var död redan från början... och inte kan jag försöka få fart på en av de döda genom att skruva med lamporna sinsemellan... för en är 5-armad och en är 7-armad.
 
I köket vill jag ha min gamla ärvda stjärna men lamporna är i kras. Och jag är ju sjuk och kan därmed inte åka o handla några heller... 
 
Nä faktum är att jag tror att jag ska vila middag eftersom jag orkat vara uppe tills nu. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0