#mittjobbärfantastiskt

Visst är det väl lite kul att göra nåt som får personer runt i kring att protestera och fundera på hur sjutton tänkte hon sig det här nudå.
 
Det där när man lärt sig ett knep som förenklar saker och ting. Det där knepet som är så enkelt att de ännu inte invigda inte kunnat klura ut det på egen hand typ.
 
Jag har en praktikant med mig den här veckan på jobbet. En person som är X antal år äldre än mig. Men som inte tidigare jobbat inom det här yrkesområdet.
 
Nog för att det blir aningens mer tungrott när man har en ovan person med sig. En person som granskar allt man gör. Som ifrågasätter varför man gör si eller så. Som liksom vill göra rätt men ändock gör att allting snurrar mer trögt. Är jag ensam på min rutt så vet jag hur jag ska lägga upp saker... och lika samma när jag har nån med mig som är van och som vet hur jag funkar och där jag vet hur den funkar och vi har liknande tänk för att vi redan arbetat oss tighta så flyter allt oftast på ganska fint.
 
Den här personen har ändå nosat på yrket eftersom den redan gjort ett par praktikveckor på ett boende. Där den lärt sig att när man drar på medicinska stödstrumpor så har man hjälpmedel i form av strumppådragare eller glida-på-lätt-strutar. Och så kommer lilla jag... som tydligen ser ut som 17 (jaja inte så att praktikanten sagt så men jag har hört det så många gånger förr) och struntar i hjälpmedlet (för att det inte finns nåt hjälpmedel hos denna brukare).
 
För att inte tala om när jag tänker dra på en byxblöja på en person som har byxorna kvar på sig.... snacka om att det blev protester eftersom de nog trodde att jag tänkte sätta blöjan ytterst. Men ja, det räcker ju att dra av ena benet för sen kan man ju faktiskt trä igenom kläderna genom benhålet på blöjan. När man har o göra med dubbla lager byxor och brukaren är stelbent och orkeslös så handlar det lika mkt om att underlätta för brukaren som för mig.
 
Tadaaa liksom.... hemtjänsten fixar allt (och lite till).
 
Apropå strumporna så är knepet att sticka handen in i strumpan och vända den ut och in ned till hälen, så att det är själva strumpfoten som pekar åt rätt håll. Drag strumpan in på foten så mycket att du har fått den över hälen. Den vrängda kanten på strumpan hänger nu fram över foten och tårna. Ta tag i skaftet på strumpan och drag försiktigt strumpan upp längs benet.
Ett knep som faktiskt funkar lika bra på vanliga strumpor också.
 
För övrigt så har jag bestämt mig för att köra ett tema på instagram. Det kommer nog att dyka upp lite oregelbundet sådär men så fort jag känner att jag har nåt intressant att tillföra. Jag kallar det "mitt jobb är fantastiskt" och där kommer jag att lägga upp saker som jag får uppleva eller se i mitt yrke inom hemtjänsten. Saker som gör att jag ändå i slutändan kan känna att det är rätt okej. Saker som gör mig glad.
 
Ett smakprov kommer här. Bilderna är klickbara och blir lite större om du klickar på dem.
En brukare visade mig gamla frimärken. Det längst till höger är etthundratjugotre år sen det stämplades. Fatta tidsspannet!!! Sen är det ett tvåöres till vänster och det i mitten är ett treöres frimärke.
I ett köksfönster någonstans i Sverige ligger den här ormen och vaktar. Den är troligen gjord i materialet bambu och har definitivt några år på nacken. Men hur underbar som helst :)
 
Nu ska jag ladda mina batterier inför morgondagens battle på jobbet. 
Igår var en dag som inte går till världshistorien som en av mina bästa arbetsdagar direkt. Men när jag väl hade samlat ihop spillrorna av  mig och börjat bege mig hemåt så bjöd moder natur på en vacker tavla
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Stina

Hemtjänsten är fantastisk =)
Själv jobbar jag ju på boende, demensavdelning, men inte har vi några tjusiga strumphjälpmedel för det ;)

2013-03-06 @ 07:07:19
URL: http://billiejean.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0