G som i Gnistra

Snart dags att åka mot jobbet.
Hade tänkt fixa lite smått o gott innan.. dels hade jag tänkt byta ut den trasiga spångrepen o sätta dit det nya som jag beställde hem.
Men tji fick jag. Skruven har rostat fast i muttern på baksidan o ju mer jag försöker så kommer jag bara att förstöra kryssspåret på skruven.
O ändå har jag sprutat på 5-56 för o lösa rosten.
Nåja, den får väl stå o verka en stund då. Endera tills en annan dag eller tills J kommer hem o kanske kan ta sig an den.
.
Efter att ha haft alla 4 ponnysarna i samma hage samtidigt i hela två dagar (kors i taket på den du) så gick det inte idag.
Eller ja, jag har lärt mig läsa den svarta odågan så pass bra att jag såg att det var hyss på G.
.
Dallas har fått gå lös till o från hagen den senaste tiden. För han har varit duktig ponniiii o kommit som en hund när man ropat och gärna visat upp sin enda konst. Snurra framför en på kommando. Allt för en bit godis självklart.
Men idag lockade gräset mer än eventuell belöning så han gav blanka sjutton i att följa sina syskon in i hagen.
Nåt som Gnistra såklart inte var sen att snappa upp.
Som en äggsjuk höna spanade hon genast staketet efter nån svag länk där hon skulle kunna bryta sig ut. Trots att jag stod o vaktade grinden med ledrepet som jag snurrade så snart hon fräckt försökte sig på en utbrytning bakom mig där endast översta grindtråden var på rätt plats o övriga två hängde i översta grindhandtaget.
.
När inte det gick så försökte hon låtsas att hon "bara" skulle äta gräs alldeles preciiiis vid tråden två meter bort.
Jag insåg snabbt att jag snart skulle ha två lösa "vildhästar" och fångade upp henne igen med grimskaftet o så gick vi ut för att ta fatt på D.
.
Han lekte nog att han var uppvisningshäst eller nåt för jäsiken vad han showade med luftig trav o svansen högt som en plym o visade på form. Ja sån form en shettis nu kan uppvisa. Men köttbulle är också en form va? ;)
.
Efter att ha rusat runt en stund gick han i fällan. En smal gång mellan hagarna som i änden stoppas av mera staket blev hans fall.
Jag hade en högst motsträvig svart madam på släp medan jag stoppade varje försök till utbryt o tillsist kunde jag enkelt ta tag i grimman och koppla upp honom.
Sen gick han så fint bredvid mig tillbaka till stallet och lösdriften aka arresten.
Han är väl ändå en sån söt liten ponnyprutt som alltid är positiv o glad.
.
Så nu står två i arresten. En för att ha planerat utbryt o en för att ha vägrat lyssna på matte. De två bruna med mjölmule går i stora hagen o jag hoppas de stannar där.
.
Ja jag hade ingen lust o byta ut min jobbkväll mot leta-ponny-på-rymmen-kväll. För rymmer damen o får följeslagare så drar hon långt. Jäkligt långt....
Så nu blir det nog att dela upp förmånerna igen. O fördela gracerna mellan vilka som får vara ute i icke rymningssäker fålla, när, var o hur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0