ett långt blogginlägg med några bilder också... haha ja inspirationen är på topp

Jobbade i helgen och var rätt slut där på söndan efter avslutad delad tur... fick ett smärre tokspel här hemma på la familia som inte gjort så mkt alls. Mest bara väntat på housekeeper aka moi att göra allsköns saker här hemma.
 
I måndags var jag ledig på schemat. Grinig till tusen. Nerverna på utsidan och sur så en citron skulle bli avundsjuk. Hade planerat att eventuellt åka o plocka lite jordgubbar men med regnvädret så fick det va.
Igår jobbade jag kväll... fortfarande lite lätt stingslig sådär. Nedräkning till semestern har jag också. Men iaf, rätt vad det var fick jag se att jag hade fått ett sms.
 
GölleStajna vände mitt humör genom att ställa en enkel fråga. Genast blev jag lättare till sinnet.
Tack vännen, att du tänkte på mig värmer enormt mkt just nu när jag känner att jag är tråkig, gör inga roliga saker för min egen skull för att jag orkar inte ens försöka tänka tanken, och energinivån är nånstans under rock bottom.
 
Idag har jag också jobbat. Ramlade in till kaos o noll struktur. Planeringen som skickades igår hade jag snabbt ögnat igenom innan jag åkte hem och konstaterat att den inte skulle funka eftersom en vikarie som är allergisk mot hund hade fått en städ ihop med mig hos en brukare som har tre hundar. Detta var mailat till planerarna redan i söndags men mycket vatten hinner rinna under broarna från söndag till tisdag tydligen och var inget som längre fanns kvar i planerarens minne.
Ej heller hade planeraren noterat att hon lovat en annan av våra semestervikarier att få vara ledig just idag. Så ingen vik var beställd... en annan semestevikarie var dessutom sjuk och inte heller det hade uppmärksammats... *suck, suck och trippelsuck*
Tur i oturen var att en ny vikarie skulle gå dubbelt med mig idag...  det där dubbelt kunde hon typ glömma för hon blev ju inkastat i jobb på en gång. Visserligen ihop med mig där vi har dubbelgång hos brukarna och så den där städen som den andra tjejen inte kunde ta.
 
Men fy tusan vad tröttsamt det är... för det är ju ingen semester att ha en novis med sig som aldrig jobbat inom detta förut... o ändå fixade jag det bättre idag än sist jag hade en ny vikarie med mig... för då kunde jag inte delegera för jag var för uppe i varv o gjorde ALLT själv. Jag såg mitt problem men kunde inte hejda mig... idag hade jag iaf en halv plan på hur vi skulle överleva dagen tillsammans. Haha
 
När jag väl landade här hemma så tog det inte lång stund innan jag slocknade i soffan o sov bort ett par timmar sisådär.
 
När jag vaknade åkte jag o hämta hem unge herr J som varit hos kompisar hela dagen och sen tog jag en tur med mopeden upp i skogen för att kolla myrens guld... hur långt gånget det var... inte riktigt dags än.... men däremot hade blåbären börjat mogna rätt bra. Så det blev nog en halvliter blåbär med hem... orkade inte bråka med knotten längre. De var precis överallt medans myggen var rätt beskedliga. När knott börjar försöka bita en i ögonvitorna är det verkligen dags att ge upp.
 
Bilderna är från arkivet och inte från iår... sådär gyllengula är de inte än... de har inte kommit ut ur sina hyllen ens.
Kom på att förra året när jag kollade så hade de torkat bort men det var samtidigt som vildhallonen var mogna... och det är ett tag kvar ju.
Blåbärspaj på agendan i morgon då kanske.... om inte ungarna hunnit äta upp allt förstås... men skogen är full av dem. Ja skogen är full av mygg o knott också... sisådär tusen knott på varje blåbär och kanske femtio mygg... eller ja....
 
Mors lilla Olle i skogen gick.... jag såg ingen björn. Jag såg ingen varg heller... däremot såg jag en cyklist som kom susandes förbi på grusvägen... jag blev mäkta förvånad för inte sjutton brukar det susa förbi träningsklädda cyklister uppe i skogarna där... inte vet jag om han vände o åkte samma väg tillbaka sen eller om han åkte ut vid riksvägen... 
 
Nu borde jag ha ramlat i sängs redan men som ni ser så har jag inte det.... men nu gör jag kväller iaf... over and out
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0