I-R-R-I-T-E-R-A-D

Vaknade av att herr J kom in igen o sa att han fått soppatorsk med bilen. JAHAAA!?! Han skulle ta min bil och ringa sina föräldrar att de kom över med bensin till hans... men?? men?? Jag har aldrig kört den bilen och det är ingen liten bil... det är en "sportbil" - en Pontiac Transport och den känns som en mindre rymdfärja. INGET jag har nån större lust o börja baxa runt idag... det har snöat inatt o det regnade igårkväll och igårmorse var det blixthalka... nej tack. (han hade inte ens kommit ifrån gården innan den dog)
.
Nu ringde han nyss o sa att jag skulle få låna föräldrarnas bil... de skulle komma mellan elva halvtolv sisådär... jaha... men tack du.... en ändlöst skjutsande hit o dit o jag har ju dessutom en försändelse med lastbil som ska komma idag. Skulle inte förvåna mig om de dyker upp samtidigt... stress stress
.
Jag hade dessutom svårt att somna igårkväll. Var trött o allt men fick bara ingen sömn.
.
I mitt huvud snurrade tankarna runt runt runt. Det var trädgårdstankar och jobbtankar, och fan o hans moster tror jag var med på ett hörn också.
.
Jag hade en lång diskussion i huvudet då inatt, med en på jobbet som igår tydligt visade irritation över en vätskelista.
Jag kan helt ärligt inte komma på nåt negativt med en sån lista. Inte ens med det faktumet att den kommer bli ofullständig med tanke på att ibland händer det att personen fortfarande knatar ur sängen och till toaletten och tömmer sin påse själv. Och med andra ord faktiskt också teoretiskt sett skulle kunna dricka ett glas vätska eller två alldeles på egen hand.
O ja, visst, personen är ofta väldigt trött, på gränsen till okontaktbar vid vissa klockslag. Om man lägger besöket bara en halvtimme eller trekvart senare så brukar det gå att kunna kommunicera och faktiskt få i ett par klunkar även mitt på dan.
Jag förstår inte varför vissa väljer att bara se problem o väljer att morra snabbt som attan istället för att ta ett steg tillbaka, tänka efter och kanske till o med lyssna på argumenten och SEN ta ställning till vad man tycker.
.
Personligen ser jag bara fördelarna.
Jag slipper fundera på OM personen druckit bra eller dåligt ifall vi skriver upp vad vi sett o gett.
Jag slipper fundera på om det var mkt eller lite i påsen vid förra tömningen och utifall det var länge sen nån fick tömma något alls (kan ju tyda på att det är stopp i katetern och behöver spolas). Och kan betyda skillnaden mellan att få det gjort på dagtid när ordinarie sköterska finns i tjänst eller att nån av oss personal ska öda tid att ragga nattsköterska att komma ut från stan o göra det.
Och ser man att personen varit upp, ja då kan man faktiskt skriva en notering om det också.... BIG DEAL?
.
Nä ibland blir jag bara irriterad på allt...
.
En annan sak som störde mig nu på morgonen var att eftersom jag ändå blev väckt från min sovmorgon så tänkte jag hänga tvätten jag tvättade igårkväll... började plocka undan den torra tvätten men fick ett utbrott då jag såg att nån i familjen mkt omsorgsfullt vid sin tvätthängning nu sist plockat bort den förra torra tvätten o lagt upp den på hög högst upp på en klädstång som jag har att hänga strumpor på. Så över ett lass torra strumpor ligger högvis med t-shirts och ett par dukar och till o med en inte helt nytvättad morgonrock ligger inbakad däri.
.
kul kul
NOT
.
För vad kommer o hända om jag ska ta ner alltihopa? Jo det kommer ju rasa åt alla håll.... o vem får då plocka upp det? Jo undertecknad såklart. Nä där tog ALL min ork slut.
Varför kunde nån öda tid o energi på att slänga upp det där men inte på att vika ihop o lägga på en annan plats i huset (tex i var o ens garderob)?
.
Jag tappade sugen o gick o la mig igen. BLÖH!!
.
Sååå nu har jag gnällt en stund... jag är inte ett dugg mindre irriterad o det känns inte ett dugg bättre... kanske borde ringa mig sjuk istället för att åka o jobba ikväll. Känns som katastrofvarning. Kan ju hoppas att jag får ensamrundan. Vet inte hur social jag orkar vara.... eller det beror sig på VEM jag får åka runt med iofs...
.
Men nu är ni varnade för att mitt humör inte är på topp iaf.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0