tjejer kan

Vi tog en chansning att vi skulle hinna runt till alla våra brukare även om vi åkte tillsammans igårkväll jag o L.
Några av brukarna skulle extraturen ta som jobbade till 19.00.
 
Bäst vi åkte runt och höll tidtabellen någorlunda så ringde larmtelefonen och personen på extraturen var i andra änden.
 
Han hade fått möte på en smal grusväg och missbedömt hur bred mötesplatsen var och halkat ner med däcket i diket. Till hans försvar var det nog plogat lite lurigt.
 
Han såg brukarens hus som han skulle till och vi bestämde att han skulle gå dit och sen skulle vi komma så snart vi kunde o se om vi skulle kunna hjälpa honom komma upp.
 
Vi betade raskt av de två vi hade inne i byn och drog sen åt hans håll (helt fel håll för vår fortsatta resa sen) och fick se bilen där den stod mitt ute på rakan med lysena på. Men bilen var avstängd och nyckeln hade han tagit med sig....
 
Nåja, jag o L hämtade upp nyckeln och åkte tillbaka till bilen. Höll på att förfrysa både fingrar o tår medans vi klurade på var dragöglan satt baktill på hans jobbarbil. 20 minusgrader är inte att leka med.
Det visade sig vara en lös ögla som skulle skruvas dit. Hej o hå, den satt som gjuten i en frigolitgrunkimoj bak i skuffen. En skuff där bakluckan hade frysit ihop så jag fick klättra genom baksätet.
 
Skruva dit ögla, häkta på bogserlina, högtalarfunktion på mobilerna och så en av oss i varje bil så på ett litet kick hade vi dragit upp den. 
 
Killen hade nog försökt rätt länge att komma upp på egen hand för det luktade apa rent ut sagt. Brända lameller från kopplingen... uhh
 
Men mindre än tio minuter efter vi hämtat nyckeln kunde jag lämna tillbaka nyckeln med ett leende. 
Gick det inte, var hans kommentar...
JORÅ den står här utanför nu svarade jag och sen åkte vi vidare mot nya äventyr medans han fick fortsätta jobba hos brukaren med att försöka koka ihop en sås som var godkänd av brukaren. Nåt som brukar kunna vara en prövning... hahaha 
Fick höra på omvägar idag att han fick koka sås tre gånger innan det var ok. 
 
På min långrast stannade jag på jobbet och fick då möjlighet att kika på årets lucia som kom för att lysa upp vintermörkret en stund för de gamla på boendet.
Det var fint och de sjöng vackert. Men jag tyckte att gitarristen var lite dålig på att snabbt byta noter till nästa melodi och det blev långa tysta avbrott som kändes lite halvt pinsamma sådär
 
 

Kommentarer
Postat av: stina s a

Vilka händiga kvinnor ni är! :)

2012-12-11 @ 18:50:36
URL: http://stinasa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0