Gula torkade aprikoser????

Ja, jag lovade ju ett kompostinlägg.... med ägg =)

Jag har hållt på o sållat komposten ett tag nu.... ja man orkar inte så långa stunder i taget.

O vad menar jag då med att jag sållar den.... jo jag skiljer den fina färdiga jorden från det som behöver mera tid på sig att förmultna lite till.

Men iaf, bäst jag stod där igår kväll o sållade så fick jag se plommonstora gula konstiga skrynkliga saker. Såg ut som torkad frukt typ... Men insåg sen exakt VAD det var..... det var ju äggrester från i somras när tydligen mamma snok utsåg min kompost till äggkläckningsmaskin.

Hittade en död liten bäbissnok också.... Huh!!!

Tog bilder på't men sitter inte så till så jag kan lägga in dom bilderna just nu.

O då igår när jag hade hittat det så tappade jag lusten till att stå där o sålla jord..... så då fick det vara ett tag. Men jag har varit på't igen idag på fm så nu är komposten tömd på gammalt innehåll o jag håller på o fyller den om igen.... varvar dött material som jag rensar i rabatterna med det halvnedbrutna materialet o så lite jordkokor o ogräsrens.
Jaja, hästbajs o lite halm lägger jag också i.... bara för att få lite mera fräs i den färdiga myllan sen.... XD

Men iaf.... nåt som jag tänkt på är att väldigt många människor använder trädgårdskomposten som typ "sopstation" där de bara lastar på avfallet som de rensar ut ur trädgården.... men aldrig nånsin att de tar tillvara det som förmultnat där o återbördar det till landen o rabatterna.

O det är klart.... slänger man bara på torrt ris o räsche så kan det aldrig förmultna o bli finfin mylla heller..... det krävs lite eftertanke o jobb för det.

Tänker ta upp den diskussionen nån mer gång o fördjupa mig lite mera.....

Har bilder på komposteri också men de får som sagt var också komma en annan gång.

Tjingeling för nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0