Hur mkt rabatt får man? Beror på hur tätt du sätter dem...

Började riva med en rabatt igår på kvällningen... tittade ut i morse o jahapp det regna... trevlig trevligt med geggamojja på handskarna om jag ska fortsätta riva i rabatten.

Det är en upphöjd rabatt som jag fixade ifjol men jorden jag la i var full av ogräs så det har inte sett bra ut iår.

Ska sikta jorden tänkte jag o fylla på med mer jord också o sen plantera låga marktäckare som får välla ut över sidorna.

Ett par saker blir kvar dock... bolltisteln står bra där den står.... den är ju iofs ingen marktäckare men står lite snyggt i ena hörnet.
Rabatten är i L-form o i vinkeln har jag haft en pion som levt ett hårt liv i en igenvuxen rabatt många år... den blommade inte iår men beror väl på att jag stört den... den blir nog också kvar i vinkeln.

Förresten när jag tänker efter så är det nog två år sen jag gjorde rabatten eftersom jag hade blommande digitalis där iår... ja det stämmer ju... förra året la jag plattor på insidan av L'et som en liten uteplats.


O det var även därför jag lät bli o riva rabatten ifjol - jag ville låta dem blomma först. De är tvååriga o bildar bladrosett första året o blommar år två.



Förresten om det är nån som vill ha frön till just fingerborgsblomma så har jag gott om såna... hojta till i en kommentar så löser vi det. Endera genom handräckning när vi träffas eller om du bor längre bort så går det bra o skicka frön på posten. Törs inte lova att det är vita som på bilden dock... har ju även rosa o när de är i frökapselstadie så kommer man inte längre ihåg hur blomman såg ut.... haha

Det finns även frön till vanlig akleja... förmodligen blå men kan vara allt från vitt till rosa o lila... enfärgade troligen då jag mest har såna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0