M tycker till

Ibland blir jag mörkrädd när jag läser folks inställningar till saker o ting.

Det händer att jag gluttar förbi en o annan av de här storbloggarna som är kända. O det jag nu tänker på är ett ämne som helt naturligt uppkommit i en av dessa bloggar. Nämligen amning o barn. 
Det är Katrin Zytomierska's blogg jag tänker på.....

Iaf, jag la en kommentar igår där om amning o mens. O det faktum att om man ammar ordentligt i över 6 månader så tappar man i vikt sen utav amningen.

Kroppen lagrar ju på sig ett lager under graviditeten för att ha o ta av sen... när man ska föda upp sin lilla avkomma. Det här är nåt som utvecklats under tusentals år o inget som man kan ändra på under ett par generationer då det helt plötsligt inte varit modernt att amma eller råden sagt amma var 4:e timme, inte mer för man skämmer bort barnet bla bla bla idiotism bla bla bla...

Jag har dessutom lagt en kommentar förut en gång om att alla små bebisar har ökningsperioder då de vill äta oftare. Det här är också nåt HEELT naturligt för att öka mjölkproduktionen hos mamma. Men många blir oroliga o får för sig att de helt plötsligt inte har tillräckligt med käk i tuttarna.
Mjölk produceras under tiden som man ammar så det behöver man inte oroa sig för.

Nu kanske ni tänker "varför bryr hon sig o vad får henne o tro att hon vet".

Jag har två barn födda med två och ett halvt års mellanrum. Jag har ammat bägge mina barn... sammanlagt ammade jag dem i ungefär tre år.
E ammade jag tills hon var två år o lite till, då var jag gravid med lilla J o sen när han kom så ammade jag honom i ungefär ett års tid.

Detta leder till den kommentaren som nån anonym lagt i Katrins blogg: "Ammar hon verkligen en sån "stor bebis,din väninna??? Jag tycker MAX 4-5 månader sen är bebisen för stor för att ligga o dra i tuttarna men det är min åsikt,shine on..."

Herreminjeee... okunskap - javisst, väldigt ung person - säkerligen

Men varför liksom
..... varför ändra på nåt så sinnrikt som naturen skapat.... i naturen kan inte små bäbisar äta annan föda vid 4 månaders ålder... i naturen växer inte vällingflaskor på trä'n.

UNDRA PÅ att naturen slår tillbaka i ursinne o skapar allergier. För vi är där o mixtrar... nu inte sagt att den person som får ett allergiskt barn är den som gjort fel... nej för balansen är redan rubbad....
jag vet iaf att min mamma inte ammade MIG länge alls... detta pga den mkt idiotiska regeln att mata var 4:e timme o väga barnet före OCH efter amning för o se om det ökade i vikt... snacka om stressmoment.
O klart som korvspad att jag skrek som en idiot efter käk när jag hade min ökningsperiod o morsan inte vågade lyssna på sin känsla o skita i vad all världens barnmorskor sa.

Jag kom av mig... balansen rubbad.... ja eftersom jag inte blev helammad o fick i mig de viktiga ämnen som följer modersmjölken o förs över från generation till generation så kunde jag i min tur inte föra över till mina barn heller... för de pusselbitarna fattades redan....

Nu har jag haft turen o fått friska barn.... inga allergier inga allvarliga sjukdomar *peppar peppar*

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag brukar oxå läsa hennes blogg, tycker den är lite kul faktiskt. Men det är sällan jag kollar in kommentarerna. Håller med dig om att amning är en bra "bantning". Jag har ju gått upp 25kg vid alla mina 3 graviditeter och har inte behövt träna något för att gå ner i vikt, skönt! Däremot skulle jag behöva träna för att få lite magmuskler igen, men det får bli en annan dag....

2010-08-01 @ 21:41:37
URL: http://minaungar.blogspot.com
Postat av: Anki

Jag ammade inte Amande nå länge pågrund utav problem, men pumpade ur ett bra tag till henne.. Peppar peppar så är hon frisk som en nötkärna, sällan sjuk åh inga allergier.. :-)

Jag läser åh Katrins blogg.. :-)

2010-08-01 @ 23:19:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0