Måndag o jobbet snart slut för idag

Sitter på jobbet o har nedräkning tills jag får sluta för idag... o imorgon är jag LEEEDIIIIG!!! oh så underbart det lät.

Ska styra kosan mot min arbetskamrat som lovat mig lite stängselmaterial som hon hade låg o damma i nåt hörn. Hon har varit bondmora men nu är det många år sen korna försvann från den gården.
Men tråd o eventuellt lite stolp tackar man ju inte nej till... iaf inte när man som jag behöver stänga mera hage åt matvraken.
Jag har ju inte betesplanerat o brukar låta dem gå o gnaga i ALLA hagarna sommartid. För det stimulerar deras födosök o de får ägna sig åt hederligt hästbeteende o vill de inte gå alldeles inpå varann så kan de gå i varsin hage o skrota o sen sammanstråla i härliga sprakfåle-orgier o rejsa järnet genom alla hagarna fram o tillbaka... härligt o se deras totala kroppskontroll där de vet precis var de har varenda liten hov o hur de ibland sladdar i kurvorna bara för att på raksträckan sen gasa ännu lite till... =D

Men iaf. Hagarna är alla totalt nerbetade om man bortser från ratorna som de undviker helst. Så jag ska stänga en hage till som delas av ett dike... där kommer jag o göra så att diket får vara gräns o hoppar de över så är det väl så. De blir än mer koordinerade i kroppen... självklart inte gå dag o natt på massa gräs direkt, när de är vana att få gnaga smått smått.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0